into iso banneri

Seiklus:

Virolaista designia lapsille – ja vähän aikuisillekin

INTO Seiklus Jerena

Jerena Valtanen-Laineelle on tärkeää, että tuotteet ovat paitsi hauskoja ja kauniita, myös kulutuksen ja pesun kestäviä.  

 

Lomareissulla kierrellessään Tallinnan pieniä puoteja Jerena Valtanen-Laine alkoi ihmetellä, miksei Suomesta löydy enemmän virolaista designia. Kun hän sitten alkoi selvitellä asiaa, kävi ilmi, että virolaisten suunnittelijoiden tuotteita ei juurikaan saa Suomesta eivätkä suunnittelijat ole suomalaisille tuttuja. 

Niin syntyi Seiklus. Kaarinalainen Seiklus maahantuo Virossa suunniteltuja ja valmistettuja lastenvaatteita, -asusteita ja lastenhuoneen sisustusta. Valikoimasta löytyy myös muutamia tarkoin valikoituja aarteita naisille.

- Seiklus on viroa ja tarkoittaa suomeksi seikkailua. Kumppaneiksemme onkin valikoitunut joukko rohkeita ja innovatiivisia suunnittelijoita ja yrittäjiä, jotka ovat uskaltaneet heittäytyä seikkailuun ja toteuttamaan omia unelmiaan. Suuri osa näistä on pienyrittäjiä, enemmistö naisia ja äitejä, kertoo Valtanen-Laine, joka on itsekin kahden pienen pojan äiti. Valtanen-Laine on myös asunut ja työskennellyt Virossa.

INTO seiklus Mimi

Mimi Disain on kahden yritteliään äidin perustama lastenvaateyritys Tallinnassa. Mimi Disainin vaatteet suunnitellaan ja ommellaan Virossa ja tuotannossa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon luonnonmukaisia materiaaleja.

 

HAUSKOJA LEIKKAUKSIA JA HIENOJA YKSITYISKOHTIA. Virolainen käsityö mielletään usein toreilla ja matkamuistomyymälöissä myytäviksi lapasiksi ja katajasiksi voiveitsiksi. Valtanen-Laine haluaa korjata näitä käsityksiä: Virossa on vaikka kuinka paljon pieniä mielenkiintoisia tekijöitä ja lahjakkaita suunnittelijoita.

- Virolaisessa suunnittelussa on aina joku juju. Halusin tuoda Suomeen sellaisia tuotteita, joissa on jotain uutta, jotain mitä täältä ei vielä saa. Hauskoja leikkauksia tai hienoja yksityiskohtia, hän sanoo.

- Ihmiset ovat olleet tosi kiinnostuneita ja positiivisesti yllättyneitä siitä, miten hienoja juttuja Virosta tulee. Aluksi pelkäsin, että ihmiset ajattelevat, että täytyy saada hirveän halvalla, kun tuodaan Virosta, mutta se osoittautui onneksi turhaksi peloksi, Valtanen-Laine iloitsee.

Valtanen-Laineelle on tärkeää, että tuotteet ovat paitsi hauskoja ja kauniita, myös kulutuksen ja pesun kestäviä ja järkevän hintaisia. 

- Esimerkiksi Anna Lutter on nuori kahden pojan äiti, joka asuu ja työskentelee Kurtnan kylässä, hieman Tallinnan ulkopuolella. Hän on lapsesta asti haaveillut työstä suunnittelun ja sisustamisen parissa. Anna suunnittelee ja valmistaa tuotteensa itse, pääosin kierrätysmateriaaleista. Tämän lisäksi hän toimii paikallisessa koulussa käsityön opettajana, vetää erilaisia workshopeja, bloggaa ja on kirjoittanut myös oman kirjan DIY-henkeen. Kirjan nimi ”Ideoita maailman pelastamiseksi. Ajatuksia omannäköisen kodin luomiseen” tiivistää loistavasti sen, mistä Annan töissä ja ajatusmaailmassa on kyse.

Anna Lutterin tuotteiden lisäksi valikoimissa on vaatteita Mimi Disainin, Minu Väike Ingelin ja MuRu Craftin vaatteita, KUMA Designin asusteita sekä sisustustuotteita Joco Kidsiltä ja saarenmaalaiselta Kiiklampaalta.

INTO seiklus kuma

KUMA Designin perhoset tehdään käsityönä vegaanisesta nahasta Tallinnassa. 

 

JÄLLEENMYYJIÄ HAKUSESSA. Yrityksen toiminta on vasta alussa, mutta Valtanen-Laine on tyytyväinen. Joulumyynti vauhditti Seikluksen syksyä mukavasti ja virolainen design selvästi kiinnostaa suomalaisia. Tällä hetkellä tuotteita löytyy Naantalin CC Lifestyle -putiikista, Lumoavasta Kodista Vantaalta sekä verkkokauppa Miiulasta. Tuotteita voi myös tilata sähköpostitse suoraan Seiklukselta. Private shopping -illat ja kotikutsut esimerkiksi ystäväporukoille, työporukoille ja muille ryhmille onnistuvat myös. 

- Etsimme myös jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita, eli jos olet kiinnostunut myymään verkkokaupassasi tai kivijalkaliikkeessäsi tuotteitamme, ota yhteyttä! 

 

Seiklus logo

www.facebook.com/seiklustuotteet/

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter