into iso banneri

Rengas ja Tarvike:

Rengas ja Tarvike täyttää 20 vuotta

INTO Rengas ja tarvike 2

Yrittäjä Pauli Palanderin on tarkoitus jäädä eläkkeelle parin vuoden sisällä, minkä jälkeen perheen pojat Jussi ja Tomas tarttuvat rattiin. 

 

Rengasmarket Turku eli Rengas ja Tarvike Oy viettää tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlavuotta päästään viettämään uusissa suuremmissa tiloissa, kun Kärsämäessä alusta asti toiminut rengasliike muutti syksyllä suurempiin tiloihin.

- Vanhat tilat alkoivat käydä pieniksi ja epäkäytännöllisiksi. Nyt saimme rengashotelliin lisätilaa noin 400 auton renkaille. Uusimme myös nostureita ja voimme jatkossa hoitaa myös suurempien pakettiautojen pyöränkulmien säädöt, yrittäjä Pauli Palander kertoo.

Perheyrityksessä on alusta asti haluttu panostaa hyvään palveluun, koulutukseen ja uuteen teknologiaan.

- Hyvä palvelu on meille se ykkösjuttu. Perustyö on pysynyt samana, mutta laitteet kehittyvät koko ajan. Meillä on esimerkiksi ollut käytössä typpitäyttökoneet jo 10 vuotta, Palander kertoo.

- Alhaiset rengaspaineet on suurin syy renkaiden kulumiseen. Typellä rengaspaineet pysyvät kunnossa koko kauden. Huoltoasemilta typpeä ei vielä saa eikä useimmista rengasliikkeistäkään, mutta pikku hiljaa typen käyttö alkaa suomessakin yleistyä, yrittäjä kertoo.

 

INTO Rengas ja tarvike 1

Uusien tilojen myötä rengashotelliinkin on saatu lisää tilaa.

 

Rengas ja Tarvikkeesta saa kaikki rengasliikkeen palvelut: renkaat, vanteet, asennukset, korjaukset sekä lisäksi pyöränkulmien säädöt, tuulilasien vaihdot ja korjaukset sekä öljynvaihdot. Yrityksellä on myös rengashotelli sekä verkkokauppa.

- Rengasliikkeessä työt painottuvat syksyyn ja kevääseen. Tammi-helmikuussa on kaikkein hiljaisinta, mutta renkaita uusitaan ja kiven iskemiä korjataan tietysti ympäri vuoden. Verkkokaupan perustimme nelisen vuotta sitten, mutta renkaat ostetaan kuitenkin edelleen suurimmaksi osaksi paikan päältä, Palander kertoo.

Perheyritys työllistää tällä hetkellä neljä oman perheen jäsentä, kolme ulkopuolista työntekijää sekä kausityöntekijöitä sesonkiaikoina. Nyt yrityksessä on aloitettu sukupolvenvaihdos. Palanderin on tarkoitus jäädä eläkkeelle parin vuoden sisällä, minkä jälkeen perheen pojat Jussi ja Tomas tarttuvat rattiin. [e.h.]


Rengasmarket logo
Rengasmarket Turku
Kärsämäentie 5, 20300 Turku
Puh. 02 272 1199
www.rengasjatarvike.com

Aukioloajat:
ma-pe 8.00-17.00
sesonkina la 10.00-14.00

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter