into iso banneri

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi:

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi valtasi nopeasti oman paikkansa

Pohjola linnanporras

Kakolaan sijoittuvan As Oy Turun Linnanportaan rakentaminen käynnistetään keväällä 2018.

 

Turun seudun pitkään patoutunut asuntotarve ja positiivinen rakennemuutos näkyvät voimakkaasti lisääntyneenä asuntorakentamisena. Kesäkuussa 2015 alueella toimintansa aloittanut Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi on kasvattanut nopeasti omaa markkinaosuuttaan erikoistumalla aluerakentamiseen ja alueiden kehittämiseen.

Urakka alkoi Turun Kakolanmäeltä, josta Pohjola Rakennus ensi töikseen hankki tonttimaata ja 15 000 kerrosneliötä rakennusoikeutta.

Kakolan Länsisellin edustan tontille nousseet As Oy Turun Linnanhuippu ja As Oy Turun Linnanpuisto luovutettiin viime vuodenvaihteessa, ja As Oy Turun Linnanportaan rakentaminen alkaa tänä keväänä, kertoo toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

- Kaksi ja puoli vuotta toiminut Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi on ehtinyt luovuttaa Turun ja Kaarinan alueilta jo yhteensä viisi kohdetta. Parhaillaan rakenteilla olevia, tai tänä vuonna aloitettavia kohteita on toistakymmentä. Asuntoja niihin tulee yhteensä lähes tuhat, toteaa Kilpi.

- Toimintamallimme on projektinjohtourakointi, jossa rakennushanke jaetaan useisiin osaurakoihin. Lähes kaikkiin kohteisiin rakennetaan myös useampi rakennus, jolloin rakentaminen on tehokkaampaa ja pystymme pitämään organisaation kevyenä. Aluerakentamisella saavutetaan volyymihyötyä ja kustannustehokkuutta.

Pohjola Rakennuksen selkeänä strategiana on päästä vaikuttamaan alueiden kehittämiseen jo kaavamuutosten kautta.

- Silloin voimme olla varmoja, että pystymme rakentamaan asiakkaillemme kohtuuhintaisia asuntoja. Meille rakentaminen sinänsä ei ole mikään itseisarvo. Missiomme on tuottaa arvoa asiakkaalle: sitä kautta varmistetaan työkanta tulevaisuudessakin, Mikko Kilpi sanoo.

- Seuraamme aktiivisesti asiakastyytyväisyyttä, ja se onkin meillä korkea. Koko henkilökuntamme osallistuu taloon tullessaan sisäiseen koulutusohjelmaan Pohjola Akatemiaan, jossa käydään läpi ja jaetaan Pohjola Rakennus -konsernin arvot ja parhaat käytänteet.

 

Into Pohjola KilpiUUDISKOHTEITA PALVELUJEN ÄÄRELLE. Tänä keväänä Pohjola Rakennus aloittaa muun muassa kolme kerrostaloa käsittävän Kakolankeitaan rakennustyöt. Entisen Lääninvankilan viereen Linnankadun suuntaisesti sijoittuvissa, vuosina 2019-21 valmistuvissa taloissa on yhteensä noin 300 asuntoa.
Rakennustyöt alkavat tänä vuonna myös Liedon keskustassa, Turun Skanssissa, Hurttivuoressa ja Herttuankulmassa sekä Kaarinan keskustassa sijaitsevissa useamman kerrostalon kohteissa.

Turussa Pohjola Rakennuksen asuntorakentaminen keskittyy pääsääntöisesti ruutukaava-alueen reunamilla oleviin alueisiin ja lähiöihin. 

- Haemme kohteita, jotka tukeutuvat tulevaisuuden joukkoliikennerunkoon. Meitä kiinnostavat myös lähikuntien keskustat, joissa voidaan rakentaa asuntoja kohtuuhintaisesti palvelujen äärelle. Tarkastelemme koko ajan mahdollisia kohteita myös Satakunnasta ja Länsi-Uusimaalta.

- Oma uudistuotanto on meille tärkein osa-alue, vaikka teemme myös korjausrakentamista. Toisaalta teemme myös neuvottelu-urakointia, jossa haemme tontteja ja suunnittelemme rakennuskohteet asiakkaan tarpeiden mukaan, Mikko Kilpi kertoo.

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi on yksi Pohjola Rakennus -konsernin seitsemästä tytäryhtiöstä. Viiden alueellisen yhtiön lisäksi konserniin kuuluvat myös infra- ja korjausrakentamiseen keskittyvät yhtiöt.

- Toimimme yrittäjähenkisesti. Pohjola Rakennus on Juha Metsälän vuonna 1989 perustama ja omistama perheyritys, mutta meitä on Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomessa myös kolme osakasta: minun lisäkseni myös tuotantojohtaja Petri Hyttinen ja hankekehitysjohtaja Sakari Elo ovat osakkaita, Mikko Kilpi kertoo.

Pohjola Rakennus -konserni on ollut viime vuodet valtavassa kasvuvauhdissa. Asuntoja on rakenteilla koko maassa noin 2000.

- Vuonna 2012 konsernin liikevaihto oli 49 miljoonaa, viime vuonna se oli noin 270 miljoonaa ja tämän vuoden ennuste on 320 miljoonaa. Liikevoittoa on tehty koko ajan, ja meillä on jatkuva rekrytointi käynnissä, Mikko Kilpi mainitsee.

Kuva: Parhaillaan rakenteilla olevia, tai tänä vuonna aloitettavia kohteita meillä on toistakymmentä. Asuntoja niihin tulee yhteensä lähes tuhat, toteaa Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja Mikko Kilpi.

Pohjola länsiSuomi


Ajurinkatu 2, 20100 Turku 
p. 020 7759 600 (vaihde)
www.pohjolarakennus.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter