into iso banneri

Turun Tukikohta:

Turun Tukikohdasta apu myös ilman lääkärin lähetettä

Into Tukikohta1

Ensi vuonna 30 vuotta täyttävän Turun Tukikohdan henkilökunta, Markus Lindeqvist ja yrittäjä Kari Ridanpää vasemmalla. Porissa Tukikohdassa on lisäksi kaksi työntekijää.


Turun Tukikohta Oy toimii kirurgisten ja ortopedisten apuvälineiden myyjänä, valmistajana ja maahantuojana. Omassa työpajassaan yritys valmistaa mittojen mukaan sellaiset yksilölliset apuvälineet, mihin ei ole olemassa valmisratkaisuja.

- Meidän vahvuutemme on yrityksen pitkä historia, sillä olemme Turun vanhin alan yritys. Meillä on myös hyvät varastot, ja kokemusta monenlaisista vammoista, sanoo lähes 30 vuotta Tukikohdassa työskennellyt yrittäjä ja apuvälineteknikko Kari Ridanpää.

Turun Tukikohta toimii yhteistyössä apuvälinekeskusten kanssa ja toimittaa tukia sairaaloihin ympäri Suomen. Asiakkaita ovat myös yksityiset lääkäriasemat.

- Markkinoilla on jo paljon valmistukiratkaisuja. Meillä on maahantuontia kuudesta eri maasta. Pitää vain tuntea markkinat, jotta pystyy keskustelemaan sairaalamaailman kanssa ja tuomaan esiin uusia ratkaisuja vammanhoitoon, sanoo yrityksen tuotespesialisti Markus Lindeqvist.

Suurin osa Turun Tukikohdan työntekijöistä on fysioterapeutteja. Moniammatillinen henkilökunta on ollut alkuperäinen tarkoituskin, Ridanpää kertoo.

- Fysioterapeutti tutkii asiakasta liikkumisen ja liikkeen näkökulmasta ja apuvälineteknikko ajattelee asiaa enemmän teknisen toteutuksen kannalta.

Turun Tukikohdan vahvaa osaamisaluetta valmistukien lisäksi ovat lasten ja aikuisten yksilölliset ortopediset jalkineet ja pohjalliset. Pohjalliset valmistuvat mittojen otosta noin viikossa. Jalkineihin menee 4-6 viikkoa.

- Teemme niihin itse lestit. Suutarintyö teetetään alihankintana, Ridanpää selittää.

Tukikohdassa voi asioida ilman lääkärin lähetettä.

- Olemme kaikki terveydenhuollon ammattilaisia. Tutkimme ja haastattelemme aina asiakkaan ja haemme hänen vaivaan sopivaa tukiratkaisua. Lääkärin lausunnot ovat aina arvokasta tietoa meille. Oikea tukiratkaisu vaikuttaa yleensä heti vieden kipua tai parantaen liikettä, Lindeqvist toteaa.

Asiakasta neuvotaan myös käymään lääkärissä, jos vaiva vaikuttaa vakavammalta.

- Pystymme kuitenkin suoraan auttamaan sellaisia aktiivisia ihmisiä, joilla on esimerkiksi pieniä polvikipuja. Ikääntyvä väestö on Suomessa yhä hyväkuntoisempaa. Meillä on keinot pitää ihmiset liikkeessä pidempään, ja samalla parantaa heidän elämänlaatuaan, Kari Ridanpää sanoo.

- Nykyiset elastiset tuet eivät tutkitusti passivoi lihaksia, kuten usein pelätään. Niissä oma lihaksisto pääsee töihin. Jos tuki on sellainen, että ihminen pystyy liikkumaan sen avulla enemmän, se muun muassa nopeuttaa kuntoutumista ja ennaltaehkäisee vamman pahenemista, vakuuttaa Lindeqvist. [a.p.]

Tukikohta logot

Turun Tukikohta Oy
Puutarhakatu 17, 20100 Turku
Avoinna ma-pe klo 9-17, la 10-14
p. 020-761 9030
info@turuntukikohta.fi
www.turuntukikohta.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter