into iso banneri

Parketti Snällström:

Mitä vaativampi urakka, sitä mieluisampi työ

Parketti Snällström 1

Ammattimiehet. Vas. Parketti Snällström Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hiltunen ja yrityksen perustaja Hannu Snällström.

 

- Mieluiten me teemme yksityisasuntojen parkettitöitä. Mitä vaativampi urakka, sitä mieluummin me otamme työn vastaan, sanoo Sakari Hiltunen, Parketti Snällströmin toimitusjohtaja.

Hiltunen tuli mukaan yritykseen 13 vuotta sitten ja otti vastaan toimitusjohtajan tehtävät vuonna 2015. Toinen pääomistaja, Janne Huovinen, toimii yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Yrityksellä on toki kokemusta muustakin, kuin kotien parkettilattioista. Risteilyaluksien parkettiurakoita on tehty telakoilla ainakin Saksassa, Japanissa ja Bahamalla, joten taidot riittävät lähes millaiseen parkettiasennukseen tahansa.

Parketti Snällström perustettiin toiminimenä vuonna 1975 ja muutos osakeyhtiöksi tehtiin 1982. Yrityksen perustaja, Hannu Snällström, päätyi parkettialalle avioliiton kautta.

- Appiukko oli parkettimies ja ala tuli tutuksi hänen kauttaan. Neljän vuosikymmenen aikana parkettimateriaalit eivät ole juurikaan muuttuneet, jos kunnon puulattioista puhutaan. Laminaatit ja vinyylit ovat tulleet markkinoille uusina materiaaleina ja asennustapoihin on tullut enemmän vaihtoehtoja, pontit ovat muuttuneet, Snällström sanoo.

Snällström omistaa perustamastaan yrityksestä edelleen pienen siivun ja tekee edelleen parkettitöitä. Oppi siirtyy vanhemmalta alan konkarilta nuoremmille osaajille. Tyytyväisyys oli kuitenkin päällimmäinen tunne, kun nuoremmat ammattimiehet ottivat yrityksen hoitaakseen. Suurempia muutoksia yrityksen toimintaan ei omistajanvaihdoksen myötä tullut. Talous on pidetty kunnossa ja yhteiskunnan asettamat vaatimukset täytetään. Tietotekniikkaa toki alettiin hyödyntää hieman aikaisempaa enemmän yrityksen taloudenpidossa.

- Tilitoimisto pistettiin pilveen, Snällström toteaa.

Parhaita mahdollisia parkettilaatuja kysyttäessä miehet eivät osaa nimetä suosikkejaan. Tummimmat afrikkalaiset puulaadut ovat kovimpia ja kestävimpiä, mutta monet kyseisen mantereen puulajit ovat tänä päivänä suojeltuja. Onnistuneen parketin asentamista aloitettaessa ammattimiehet tarkistavat lattian pohjan laadun ja sen, että pinta on riittävän suora. Parketin väri ja kuviointi ovat makuasioita, eikä asiakkaan valintoihin ole syytä sen kummemmin puuttua, kunhan tekniset asiat saadaan kuntoon. [a.k.p.]

Parketti Snällström Oy

Raisio, Puh. 045 675 7871

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter