into iso banneri

Verkanappulat avaa kolme uutta päiväkotia

INTO Verkanappulat1

Kaikkien Verkanappuloiden päiväkotien tarjontaan kuuluu kielirikasteinen opetus yli 3-vuotiaille, yrittäjä ja toimitusjohtaja Minna Takkula kertoo.

 

Verkanappulat avaa elokuun alussa uudet päiväkodit Turkuun, Paimioon ja Laitilaan. Paimion Ylä-Vistalle avautuvaan Nappulakaaren päiväkotiin tulee 100 paikkaa, Turkuun Puistokadulle aukeaa 125 paikkaa ja Laitilaan tulee 75 päivähoitopaikkaa. 

- Kun avaamme uuden päiväkodin tärkeintä on sijainti, sijainti ja sijainti. Paimiossa tarve uudelle päiväkodille tuli suoraan kaupungilta, Verkanappuloiden yrittäjä ja toimitusjohtaja Minna Takkula kertoo.

Päiväkoti Verkanappulat Oy on kaarinalainen yksityinen päiväkotiyritys. Verkanappuloiden ensimmäinen päiväkoti perustettiin Littoisiin vuonna 2000. Nyt perheyrityksellä on 17 päiväkotia Turun ympäryskunnissa, kahdeksalla eri paikkakunnalla.  

Verkanappuloiden päiväkodeissa on hoidossa yli 1000 lasta ja niissä työskentelee yli 200 alan ammattilaista. Päiväkodit toimivat eri järjestelmien alla kunnasta riippuen: ostopalveluna, palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella.

 

KIELIRIKASTE TUO VIERAAN KIELEN OSAKSI ARKEA. Uusissa yksiköissä, niin kuin Verkanappuloiden muissakin yksiköissä, lapsille on tarjolla kielirikasteista opetusta ja omassa keittiössä valmistettua lähi- ja luomuruokaa. 

- Kaikkien Verkanappuloiden päiväkotien tarjontaan kuuluu kielirikasteinen opetus yli 3-vuotiaille. Turkuun tulee nyt ensimmäistä kertaa myös espanjan kielirikasteryhmä. Lisäksi Turussa tarjotaan kokonaan ruotsinkielistä päivähoitoa.

Kielirikasteinen opetus tapahtuu leikkien, lorujen, laulujen ja lukemisen lomassa, normaalien, lapsen äidinkielellä toteutettavien päivätoimintojen rinnalla.

- Lapset oppivat paljon helpommin kuin aikuiset! Lapset tutustutetaan kieleen arjen tilanteissa. Meillä on ryhmissä aina yksi henkilö, joka puhuu lapsille vain vierasta kieltä, Takkula kertoo.

 

LUOMUA JA LÄHIRUOKAA. Verkanappuloiden kolme omaa keittiötä valmistavat ateriat lähi- ja luomuraaka-aineista aina, kun se on mahdollista. Esimerkiksi pääosa luomuvihanneksista saadaan kesäaikaan paikalliselta viljelijältä Littoisista.

- Meillä kaikki ruoka tehdään alusta asti itse. Jokainen tietää, että lapsiperheen arki on kiireistä eikä siihen ruuanlaittoon aina ole aikaa. Näin me voimme auttaa perheitä siinä, että niitä valmisruokia ei syödä ainakaan päiväkodissa.

Lähi- ja luomuruoka on Verkanappuloille myös arvovalinta:

- Jos jotenkin voimme hiilijalanjälkeen vaikuttaa, niin haluamme sen tehdä, Minna Takkula toteaa. [e.h.]

 

Nitinkaari 11, 20660 Littoinen

www.verkanappulat.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter