into iso banneri

Lähikurkku kasvaa vihrein menetelmin

INTO Puutarha Timo Juntti

Kurkku on terveellistä kevyttä ruokaa, jossa on vitamiineja ja hivenaineita varsinkin kuoressa. Kurkkua ei kannata kuoria, Tero Juntti painottaa.

 

Kirpeänä pakkasaamunakin tasainen 24-25 asteen kostean lämmin ilma hulmahtaa vastaan, kun astuu Kaarinan Piikkiössä sijaitsevan kasvihuoneen puolelle. Lähes kolmeen metriin yltävät kurkkukasvustot hehkuvat syvän vihreinä kirkkaassa auringonpaisteessa, joka osaltaan lämmittää kasvihuonetta myös talvella.

Puutarha Timo Juntti Oy:n tuotanto perustuu moderniin energiateknologiaan ja ympäristöystävällisyyteen. Energianlähteenä on pitkälti aurinko ja hukkaenergia hyödynnetään tarkkaan. 

- Perinteisesti kasvihuoneissa on tuuletettu, mutta täällä sitä ei tehdä. Ylimääräinen lämpö ja liika kosteus johdetaan pisaraverholla vesialtaaseen, josta se otetaan lämpöpumpulla uudelleen käyttöön, yrittäjä Tero Juntti kertoo. 

Puutarha Timo Juntti on yhtenä ensimmäisistä ottanut kasvihuoneessaan käyttöön tämän Novarbo-tekniikan, jonka avulla yritys pystyy tarjoamaan energiatehokkaasti tuotettua laadukasta kurkkua lähiseudun kauppoihin ympärivuotisesti. 

Kurkku on parhaimmillaan tuoreena, ja yleensä Puutarha Timo Juntin kurkut ovatkin kaupassa joko samana tai seuraavana päivänä. 

- Olen kiitollinen siitä, että kuluttajat, ja yhä enemmän myös laitoskeittiöt täällä Varsinais-Suomessa haluavat ostaa nimenomaan paikallisesti tuotettua kurkkua. Siihen kysyntään yrityksemme toiminta perustuu, Tero Juntti sanoo. 

Puutarha Timo Juntti Oy:llä on yli 50 vuoden kokemus kurkun viljelystä. Timo Juntti innostui kasvihuoneviljelystä  17-vuotiaana 1960-luvulla, ja hänen poikansa Tero Juntti suorastaan kasvoi kasvihuoneessa. 

Tuotannon korkeaa laatua on ylläpidetty jatkuvan oppimisen ja lukuisten kehitysprojektien kautta. Yhteistyötä on tehty muun muassa Piikkiön Luonnonvarakeskuksen kanssa. 10 vuotta sitten aloitettu iso panostus moderniin, nykyisellään jo 12 500 neliön kasvihuoneeseen ja uusien kasvatusmenetelmien omaksuminen ovat kaikki parantaneet satoa - ja myös kurkun makua.

- Meillä on ollut parin vuoden ajan käytössä uusi kasvualusta, jossa kurkut kasvavat hyvän bakteeri- ja mikrobikentän omaavassa sammaleen ja turpeen seoksessa, Juntti mainitsee.

Kasvihuoneen tuotanto nojaa kaikessa vihreään ajatteluun. Kiertotalous on ollut arkea jo pitkään, kun kasteluvesi ja ravinteet kiertävät lähes suljetussa järjestelmässä, ja vanhat kasvualustat kompostoidaan. 

Puutarha Timo Juntille on myönnetty IP Kasvikset Perussertifiointi sekä Kotimaisten Kasvisten Laatutarha-sertifikaatti.

- Olemme kasvattamassa tuotantoa lisääntyneen kysynnän mukaan. Talvella 2019 on tulossa myös uusia tuotteita, Tero Juntti paljastaa. [a.m.p.]

 

www.puutarhatimojuntti.fi

040 532 0173

info@puutarhatimojuntti.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter