into iso banneri

Turun linnassa onnistuvat yritysjuhlien lisäksi myös kokoukset ja perhejuhlat

bryggman

Erik Bryggman suunnitteli linnan vinttikerrokseen tilan, josta on tullut suosittu luento- ja kokoustila.

 

Suomen kansallisaarteisiin kuuluva Turun linna ei ole vain museo. Linnan monipuoliset, arvokkaat tilat sopivat myös erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen, aivan kuten siihen aikaan jolloin linnassa oikeasti asuttiin ja pidettiin hovia.

Ravintolapäällikkö Jouko Nurmi Fazer Food Services             Linnan isäntä. Jouko Nurmelle ajan henkeen         Oy:stä on nähnyt linnan kehittymisen perinteikkäästä          sopiva pukeutuminen on osa työtä.           juhlapaikasta tapahtumakeskukseksi aina siitä asti, kun   Linnanisäntähän nuorena ravintolakoululaisena tuli ensimmäiselle työkeikalleen 1980-luvun lopulla.

- Linna tuntui silloin niin hienolta ja arvokkaalta, etten ensin olisi ollenkaan uskaltanut tulla. En muista, mikä tapahtuma oli kyseessä, mutta tarjoilijoita tarvittiin    paljon ja siksi meitä ravintolakoululaisia pyydettiin mukaan. Tuntui hassulla pukeutua vanhanaikaisiin vaatteisiin ja kaikki oli ihan ihmeellistä, Nurmi muistelee. Nyt se on arkipäivää.  

Nykyään Nurmi vastaa linnan ravintolatoiminnoista,       joita on useassa eri pisteessä. Heti sisäpihalla on Juhana Herttuan Kellari, joka on museon aukioloaikoina    palveleva kahvila-ravintola. Kahvilatuotteiden lisäksi     siellä tarjoillaan arkisin pohjoismaisiin makuihin pohjautuva kotiruokalounas ja viikonloppuisin keittolounas. Vanhaan leivintupaan sisustettuun tilaan mahtuu 30 vierasta ja Holvisaliin 60. Kumpikin tila on vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön. 

Päälinnan juhlakerros on tunnettu etenkin Juhana herttuan renessanssijuhlista, ohjelmallisista 1560-luvun pidoista. Kuninkaansalissa voi järjestää upean iltajuhlan, mutta tila muuntuu tarvittaessa myös 200 hengen luentosaliksi. Koko juhlakerrokseen mahtuu noin 600 vierasta. 

Kellariravintolassa nautitaan Keskiaikaisia väenpitoja jotka sopivat vaikka pikkujoulujuhlan herkutteluun.

- Uusia kokonaisuuksiakin suunnitellaan kaiken aikaa, kannattaa tiedustella.

Linnasta löytyy myös uniikki Herrainkellari, 32-paikkainen, tunnelmallinen juhlatila. Myös se soveltuu persoonallisen kokouksen pitopaikaksi.

- Yritykset  ja yhdistykset käyttävät paljon linnan vinttikerroksessa olevaa, Erik Bryggmanin suunnittelemaa ja hänen mukaansa nimettyä salia. Se on rauhallinen, kaunis tila, johon mahtuu 120 luentovierasta. Jos kokouksessa tarvitaan pöytätilaa, sitä on noin 80 osallistujalle. Kokoukseen voi yhdistää joko pientä tarjoilua Bryggman-salissa tai sitten ruokailu katetaan kerrosta alempana olevaan Eteläiseen saliin. ff fi turunlinna herrain kellari 450x450Tila on lähes esteetön, sinne pääsee hissillä.

Kokouksiin voi liittää ruokailun lisäksi          myös linnassa tehtävän teemakierroksen. Oppaan johdolla pääsee kurkistamaan vaikka linnan synkimpään menneisyyteen   eli vankityrmiin samalla, kun opas kertoo vertahyytäviä tarinoita ja kummitusjuttuja. Tarjolla on myös vähemmän hiuksia nostattavia kierroksia vaikkapa linnan joulunvietosta fatabuurivaimon päivään ja kuninkaiden ja kuningattarien rakkauselämään.

Juhana Herttuan Kellarin varaukset   tehdään suoraan ravintolasta, muiden tilojen ja kierrosten varauksia hoitaa Turun Museokeskus. [p.v.] 

Turun linnassa onnistuvat yritysjuhlien lisäksi myös kokoukset ja perhejuhlat

                                                                                          Herrainkellari on tunnelmallinen 32-paikkainen tila, joka sopii                                                                                                   myös kokouspaikaksi.

Turun linna

Ravintolapalvelut ja tiedustelut:

Juhana Herttuan kellari/Juhlahuoneisto

Linnankatu 80, Turku | 020 729 6905 | turunlinna@fazer.com

www.fazer.fi/turunlinna

Linnan tilavaraukset ja tiedustelut:

Turun museokeskus 

kulttuuri.tilat@turku.fi | (0)2 262 0961

www.turku.fi/turunlinna

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter