into iso banneri

Yhteiset arvot ja päämäärät tukevat jaettua yrittäjyyttä

Hlö kunta kuva

- Tykkään kauheasti, Hanna-Lena Määttä kiteyttää ensimmäisen puolen vuoden kokemuksen optisen alan yrittäjyydestä. 

Määttä on viime kesästä asti luotsannut yhdessä optikko Marko Valtosen kanssa  Turun kävelykadulla sijaitsevaa Specsavers-liikettä. Taustalla hänellä on pitkä kokemus kaupan alalta. Vuodesta 2014 Määttä  työskenteli Specsaversin palveluksessa optisena myyjänä ja kiinnostui vähitellen mahdollisuudesta ryhtyä vetämään liikettä.

- Suoritin ketjun oman yrittäjäkoulutuksen ja useita muita koulutuksia. Kun sitten yrittäjäkumppaniksi löytyi kokenut optikko, asiat etenivät nopeasti.

Marko Valtonen on entuudestaan tuttu kasvo turkulaisille silmälasien ja piilolinssien käyttäjille. Lähes parinkymmenen vuoden kokemus optikon työstä Turun alueella antaa kattavan läpileikkauksen ja kokemuksen kaikista optisen alan toimijoista ja toimintatavoista.  Oma liike paraatipaikalla Turun keskustassa on kummallekin toiveiden täyttymys. Yhdessä henkilökuntansa kanssa he haluavat kehittää yritystään paikaksi, jonne asiakkaat tulevat myös sen ensimmäisen kerran jälkeen yhä uudestaan. Tällä hetkellä liike työllistää 7 optisen alan ammattilaista, jonka lisäksi vastaanottoa pitää silmätautien erikoislääkäri Timo Haapala. Ammattitaitoinen ja motivoitunut tiimi onkin asia, josta Valtonen kertoo olevansa aidosti ylpeä. Kahden tasavertaisen kumppanin johtamismalli toimii myös Marko Valtosen mielestä hienosti.

- Molemmilla on omat vahvuusalueensa ja voimme yhdessä näin jakaa hienosti arjen onnistumiset ja haasteet. Hyvä asiakaspalvelu tarkoittaa meille sitä, että asiakas saa jopa enemmän kuin hän kuvitteli. Onneksi koko henkilökuntamme on samanhenkistä ja tosi innokasta kehittämään ja ideoimaan uutta, Määttä ja Valtonen toteavat.

Specsavers on brittiläinen perheyritys, jonka ketjuun kuuluu jo reilut 1700 liikettä ympäri maailmaa. Suomeen avattiin ensimmäinen Specsavers-liike 2008 ja Turkuun se tuli vuotta myöhemmin.

- Vaikka emoyhtiö on ulkomainen, on merkittävää, että liikkeen tuotto jää kokonaisuudessaan paikalliselle yrittäjälle. Tämä ei enää ketjuuntuneella optisella alalla ole itsestäänselvyys, vaan tuoton usein kerää kasvoton taho, eikä se ikävä kyllä useinkaan jää edes Suomeen. Yksi kilpailuvalteista on juuri tämä paikallisuus ja henkilöityminen yrittäjään, jota kyllä myös asiakaskunta kokemuksen mukaan osaa arvostaa.

Specsavers on tehnyt itseään tunnetuksi houkuttelevilla tarjouksilla, joiden hinta on huomattavasti alhaisempi kuin kilpailijoilla. Edullisuus selittyy ketjun omilla linssitehtailla sekä maailmanlaajuisesti suurilla hankintamäärillä. Tässä kohtaa suuren ketjun taustatuki onkin korvaamattoman tärkeää. 

- Valikoimissamme nykyisin on ihan koko skaala peruslinsseistä alan huippua edustaviin moniteholinsseihin. Asiakkaiden tarpeet ovat yksilöllisiä, eikä yksi ja sama ratkaisu tietenkään sovi kaikille. Meidän  tehtävämme optisen alan ammattilaisina onkin saada aikaan se paras räätälöity ratkaisu juuri nämä näön vaatimukset täyttämään. [p.v.]

 

Specsavers Turku Keskusta Oy

Yliopistonkatu 25,  20100 Turku

022761234

turku1@st.fi.specsavers.com 

www.specsavers.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter