into iso banneri

Terveellisen talon rakentaminen vaatii aikaa

voivala2

Terveessä talossa on hyvä hengittää ja siitä tulee omistajilleen koti vuosikymmeniksi eteenpäin. Puurakentaminen sopii suomalaiseen maisemaan.

 

Turkulainen rakennusliike Voivala Yhtiöt Oy on erikoistunut terveiden ja kestävien puutalojen rakentamiseen. Vuonna 2004 perustettu yritys ei kilpaile hinnoilla, mutta lupaa tehdä talon, jossa on hyvä asua vuosikymmenestä toiseen.

- Käytämme ekologisia materiaaleja kuten puukuitueristettä, ilmansulkupaperia ja vaneria kipsilevyn sijaan. Rakennuskohteemme ovat yleensä arkkitehtien suunnittelemia avaimet-käteen -toimituksia. Teemme omakotitaloja, kesämökkejä, saunoja ja rivitaloja, toimitusjohtaja Petri Laaksonen kertoo.

Kosteus- ja homevauriot ovat nykyään tavallisia jopa suhteellisen uusissa rakennuksissa. Laaksonen ei hyväksy sitä, että virheet pistetään helposti vain rakentajien syyksi vaan perää kunnollista suunnittelua ja saumatonta yhteistyötä tekijöiden kesken.

- On todella tärkeää, että rakennustyö suunnitellaan kunnolla alusta loppuun jo ennen kuin rakentaminen alkaa. Muutokset matkan varrella aiheuttavat aina myös lisäkustannuksia. Kukaan ei tietenkään halua tehdä tahallaan väärin, mutta tieto rakentamisen kaikissa vaiheissa ei kulje saumattomasti ja jos kiire painaa päälle, niin riski virheisiin kasvaa. Siksi me pidämme tiukasti kiinni siitä, että suunnittelu on perusteellista ja että rakentamiselle varataan riittävästi aikaa. Omakotitalon rakentaminen kestää aika tarkkaan vuoden, Laaksonen sanoo.

Voivala Yhtiöiden asiakkaat haluavat usein vähän tavallisuudesta poikkeavia ratkaisuja. Listattomuus alkaa jo olla yleistä ja sitä voidaan haluta myös vaikkapa ovien ja ikkunoiden ympärille.

- Joissain kohteissamme esimerkiksi portaikko on suunniteltu lähes taideteokseksi, markkinoinnista vastaava Noora Laaksonen kertoo.

Ympäristöystävälliset lämmitysratkaisut ovat osa terveellistä rakentamista. Maalämpö on viime vuosina ollut suosituin uusien talojen lämmön lähde.

- Myös aurinkoenergian käyttö tulee varmasti lisääntymään nyt, kun tekniikka on kehittynyt ja laitteiden hinta tullut kilpailukykyisemmäksi. Tuulienergia olisi hyvä vaihtoehto, mutta meidän oloissamme sen jatkuva saanti on epävarmaa, Petri Laaksonen sanoo. 

Voivala Yhtiöt työllistää vakituisesti 15 rakennusalan ammattilaista. Lisäksi käytössä on noin 50 luotetun alihankkijan verkosto. Toiminta-alueena on Turun, Helsingin ja Tampereen rajaama alue. [p.v.]

voivala1

Voivala Yhtiöt Oy

Martinkatu 5, 20810 Turku

020 155 6630

www.voivala.fi

info@voivala.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter