into iso banneri

Turku tutuksi kävellen

INTO visit turku moviewalk1

Movie Walk -kierroksella tutustutaan esimerkiksi Turussa kuvattujen elokuvien kuvauspaikkoihin.


Millaisia rikosten näyttämöitä löytyy Aurajoen rannoilta? Miltä näyttää Suomen vanhin teatteri? Entä missä pelattiin Suomen historian ensimmäinen jalkapallo-ottelu? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Visit Turun teemakävelyillä. 

INTO Visit Turku Satu

Kävelykierros on oiva tapa niin turisteille kuin paikallisillekin tutustua kaupunkiin. Visit Turku järjestää kävelykierroksia ympäri vuoden eri teemoilla. Kierroksia järjestetään sekä yksittäisille matkailijoille että tilauksesta ryhmille.

- Turku on ihana, kompakti kaupunki. Käveleminen on mitä mainioin tapa tutustua kaupunkiin, kun kaikki on tässä ihan lähellä, Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja sanoo.

- Kävelykierroksia on aikaisemmin järjestetty lähinnä ryhmille, mutta tänä vuonna olemme lisänneet kaupunkilaisille ja turisteille avoimien kävelyiden määrää, Hirvenoja jatkaa.

Kävelyt onkin otettu hyvin vastaan ja palaute on ollut positiivista.

- Esimerkiksi Salaperäinen Turku -kierros myy loppuun joka kerta. Olemme saaneet paljon kiitosta siitä, että vauhti ei ole liian kova eikä kesto liian pitkä. Käytämme vain Turun matkailuoppaiden auktorisoituja oppaita ja kaikki kierrokset opastetaan tarvittaessa sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi, Hirvenoja kertoo.

Visit Turku on kasvattanut kävelykierrosten valikoimaa viime vuosina. Food Walk ja Museum Walk ovat omatoimikierroksia, joilla asiakas pääsee tutustumaan kaupungin ravintoloihin ja museoihin. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan esimerkiksi Turussa kuvattujen       Käveleminen on mitä mainioin tapa   elokuvien kuvauspaikkoihin, turkulaiseen arkkitehtuuriin, Turun   tutustua kaupunkiin, Visit Turun         historiaan ja nykyaikaan.                                                                                          Satu Hirvenoja sanoo.

INTO Visit Turku turnajaiset

Turun Linnan Turnajaiset järjestetään nyt kolmatta kertaa ja tällä kertaa kyseessä on lajin Euroopan mestaruuskilpailut.

 

KESÄ TÄYNNÄ TAPAHTUMIA. Kesäisen Turun tapahtumien päänäyttämönä toimii itseoikeutetusti Aurajokiranta. Jokirannan lisäksi merellisten tapahtumien paikkana toimii tänä vuonna historiallinen Ruissalon telakan alue.

Kesän veneilykauden avaa Pax Navis -tapahtuma, joka kutsuu veneilijät ja Saaristomeren ystävät merirauhan julistukseen Ruissalon telakalle torstaina 24.5. kello 17–20. Maksuttomaan tapahtumaan voi saapua maitse tai vesiteitse.

Jokisataman avajaiset tuo karnevaalitunnelmaa Aurajokirantaan 24.–27.5. Viikonlopun ohjelma koostuu suurilta osin maksuttomasta tarjonnasta, jota riittää opastetuista kierroksista aina tanssiin ja musiikkiesityksiin ja kirpputoriin.

- Tapahtumia riittää pitkin kesää! Minun oma ehdoton suosikkini on Turun Linnan Turnajaiset heinäkuussa. Turnajaiset järjestetään nyt kolmatta kertaa ja tällä kertaa kyseessä on lajin Euroopan mestaruuskilpailut, Hirvenoja vinkkaa.

www.visitturku.fi

 
Opastettuja kierroksia:

19.5. Movie Walk
9.6. Kiehtova Kupittaa
11.6.–25.8. ma, ke ja la (ei juhannuslauantaina) Riverside Walk


Tulevia tapahtumia:

24.5. Pax Navis
24.–27.5. Jokisataman avajaiset
Katso kaikki tapahtumat ja kierrokset www.visitturku.fi

Matkailuneuvonta
Aurakatu 2, 20100 Turku
Puh. (02) 262 7444
info@visitturku.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter