into iso banneri

Peltisepän pitää oivaltaa myös arkkitehtien aatokset

peltipinta3

Someron Peltipinta Oy:n toimitusjohtaja Janne Nurmi on tyytyväinen yrityksen historian suurimpaan ja hyvin sujuneeseen urakkaan.


Janne Nurmi tarkastelee tyytyväisenä Turun Kiinanmyllynkadun varrelle nousseen Medisiina D:n julkisivua. Someron Peltipinta Oy:n toimitusjohtaja on viettänyt paljon aikaa työmaalla, joka nyt on viime silausta vaille valmis. Uudisrakennus yhdistyy vanhaan Medisiina C:en ja enää tässä vaiheessa vieras ei pysty sanomaan, mikä on uutta ja mikä vanhaa.

peltipinta1

- Tämä työmaa on ollut meille poikkeuksellisen iso. Olemme tehneet kaikki pellitykset ja koko henkilökuntamme on työllistynyt täällä tämän vajaan kahden vuoden ajan, Nurmi kertoo.

Medisiina D on Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttama lääketieteen opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilojen rakennus. Siellä tulevat toimimaan Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Turun ammattikorkeakoulu sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 8-kerroksisen rakennuksen bruttoala on 25 466 m2 ja se maksoi noin 60 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy, jolle Someron Peltipinta on toteuttanut viime vuosina useita töitä.

Lauri Lankinen ja Raido Rimmel tutkivat sisäänkäynnin vieressä olevaa pellitystä. Asentajien työ on enää pienten korjausten tekemistä.

- Mielenkiintoinen työmaa, täällä on ollut paljon suuritöistä pellitettävää, Lankinen arvioi.

Asentajien mukaan työ on sujunut hyvin. Syystalven ikävimmät kelit toivat pientä haastetta varsinkin silloin, kun töissä oltiin nosturien varassa korkealla julkisivulla. Lankinen ja Rimmel kuitenkin vakuuttivat, ettei korkealla työskentely pelota                     Medisiina D:n julkisivussa näkyy Someron       ja kylmyyteenkin tottuu.                                                                                Peltipinnan kädenjälki.

- Varusteita on olemassa joka keliin. Se on ihan tottumiskysymys, he sanovat.

Seuraavaksi Someron Peltipinnan asentajat tekevät muutamia omakotitalojen peltikattoja. Yksityispuolen työt ovat kuitenkin vain pieni osa toiminnasta, jota Nurmi haluaa suunnata yhä enemmän julkisivutöihin.

- Julkisivut ovat kiinnostavia ja niissä täytyy miettiä paljon muutakin kuin vain sitä, että työ tulee teknisesti oikein tehtyä. Esimerkiksi valon tulosuunnalla voi olla suuri merkitys lopputulokseen ja se on otettava asennuksessa huomioon. Asentajien täytyy katsoa työtään myös arkkitehtien silmin.

Someron Peltipinta on kehittänyt ohutmetallielementin, joita valmistetaan yrityksen omalla verstaalla Somerolla. Tällä varmistetaan se, että seinäkaseteista saadaan aina juuri sellaisia kuin tarvitaan.

Peltisepän työ on käsityöammatti, Nurmi huomauttaa. Kunnolla tehty työ vie oman aikansa ja vaikka alan kilpailu on kovaa, sitä ei pitäisi käydä aikataulujen vaan laadun pohjalta.

- Meille ei ole tullut yhtään reklamaatiota rakennusliikkeille tekemistämme töistä, Nurmi sanoo. Työmailla ollaan tarkkoja paitsi työn jäljestä myös siisteydestä. Periaatteena on, että oma työmaa siivotaan joka päivä niin, että yhtäkään roskaa ei jätetä odottamaan huomista.

Vuonna 2003 perustettu Someron Peltipinta Oy yritys tekee töitä pääasiassa isoille rakennusliikkeille noin sadan kilometrin säteellä kotipaikastaan Somerolta. Kuuden hengen joukkueessa kaikilla on vähintään kymmenen vuoden kokemus alan töistä. Työtä olisi useammalle, mutta tekijän löytäminen on huomattu liki mahdottomaksi.

- Tarvetta olisi esimerkiksi kanttikoneen käyttäjälle. Työ olisi Somerolla ja työajatkin saisi valita vapaasti. Meillä oli asiasta ilmoitus, mutta yhtään kyselyä ei tullut.

Someron Peltipinta Oy
Palmantie 3
31400 Somero
0405091246
info@peltipinta.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter