into iso banneri

Specsavers panostaa silmäterveyspalveluihin

specs1

Päätetyö rasittaa silmiä, mutta oikeilla näönhuoltoratkaisuilla saadaan merkittävää helpotusta.


Lähes puolet näön menetyksistä voitaisiin välttää säännöllisillä näöntarkastuksilla. Specsavers aloitti yhteistyön Näkövammaisten liiton kanssa marraskuussa 2017 ja haluaa nyt panostaa silmänterveyspalveluihin sekä valistaa suomalaisia näöntutkimuksen ja varhaisen havainnoinnin tärkeydestä. Specsavers kouluttaa optikoitaan ja jokaisesta liikkeestä löytyy silmänpohjakamera joka on aina osana kokonaisvaltaista näöntutkimusta.

- Silmänpohjakameran avulla voidaan löytää mahdollisia muutoksia silmänpohjasta. Nämä muutokset voivat antaa viitteitä mahdollisista silmä- tai yleissairauksista. Optikko ohjaa asiakkaan aina tarpeen tullen silmälääkärille, optikkoyrittäjä Marko Valtonen Turun Yliopistonkadun Specsaversilta kertoo.

HUOLEHDI SILMISTÄSI KUN TYÖSKENTELET NÄYTTÖPÄÄTTEELLÄ. Monet, jotka käyttävät päivittäin työssään tietokonetta, kärsivät silmien väsymisestä. Pitkällinen näytön katsominen rasittaa silmiä ja voi johtaa monenlaisiin ongelmiin. Tyypillisiä oireita ovat päänsärky, väsyneet, arat ja kutiavat silmät, vaikeus tarkentaa katsetta, silmien vuotaminen ja ärtyminen, kuivat silmät tai sumentunut näkö, Valtonen kuvailee.

Jatkuva katseen tarkentaminen näytölle vaatii silmälihaksilta enemmän työtä kuin muu tarkka työ. Yhä suuremmat näytöt sekä useiden näyttöjen yhtäaikainen käyttö aiheuttavat ongelmia katseltavan alueen laajuuden takia. Silmien ärtyminen ja väsyminen päätetyössä saattaa tuntua hyvinkin epämiellyttävältä, mutta ongelmaan on saatavissa apua eikä siitä kannata turhaan kärsiä.

- Huolellisesti työpisteen vaatimuksiin räätälöity syväterävä erityistyölasi tai toimistomoniteholinssi yhdessä ammattitaitoisen optoergonomiakartoituksen kanssa saattaa tuoda suurtakin helpotusta silmien rasittumiseen ja esimerkiksi niska-hartiaseudun vaivoihin. Samalla myös työtehokkuuden on tutkittu selvästi paranevan kun näköasiat on hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla, Valtonen toteaa.

TYÖNÄÖN ASIANTUNTIJA. Kaikista Turun alueen Specsavers-liikkeistä löytyy työnäköoptikko, jolla on työterveyshuoltolain edellyttämä koulutus toimia työnäön asiantuntijana. Yhteistyössä yrityksen työterveyshuollon kanssa Specsavers tarjoaa työtä helpottavia ja työntekoa tutkitusti tehostavia ratkaisuja yritysten päätetyöntekijöiden näönhuoltotarpeisiin. Tarjolla on myös kattava valikoima suojalaseja. Hyvin istuvilla suojalaseilla on merkittävä rooli silmätapaturmien ennaltaehkäisyssä.

Marko Valtonen kehottaa yrityksiä pyytämään tarjousta työntekijöiden näönhuoltopalveluista. (marko.valtonen@st.fi.specsavers.com)

- Tapaamisessa käydään läpi yhdessä yrityksen edustajan kanssa erityistyölasien määräämisen kriteerit näyttöpäätedirektiivin osalta, mahdollisuudet työterveyden ja -hyvinvoinnin edistämiseen juuri kyseisessä työpaikassa, työtehtävien mukaiset vaatimukset esimerkiksi suojalasien osalta ja niin edelleen. Yrityksen ja Specsaversin välinen näönhuoltoyhteistyösopimus tuottaa kilpailukykyisen kustannusrakenteen tasokkailla tuotteilla ja hyödyttää sekä työntekijää että työnantajaa. Keskustelen mielelläni tarkemmin mahdollisuuksista hoitaa yritysten työnäönhuoltoa kustannustehokkaasti.

Turun alueen Specsavers-liikkeitä löytyy Turun ydinkeskustasta kävelykadulta, Skanssin kauppakeskuksesta, Länsikeskuksesta sekä Myllyn kauppakeskuksesta. Vaikka jokaisessa yksikössä on oma yrittäjä, saumaton yhteistyö liikkeiden välillä toimii hienosti.

- Yhdessä olemme vahvempia ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin, on sitten kyseessä yritys tai yksityishenkilö, Marko Valtonen tiivistää.


Turun alueella sinua palvelevat Specsavers-liikkeet:

Specsavers Turku keskusta, Yliopistonkatu 25, puh. 02 276 1234
Specsavers Mylly, puh. 020 712 2300
Specsavers Skanssi, puh. 02 253 8800
Specsavers Länsikeskus, puh. 02 235 0895

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter