into iso banneri

Työnvälitystä täsmäpalveluna

INTO Työnvälityspiste1

Työnvälityspisteessä järjestetään mm. CV-pajoja. Valmentajina tässä Tapani Raitmaa ja Olli Laakio.

 

Työvoimapula on nyt totista totta Varsinais-Suomessa. Varsinkin meri- ja autoteollisuus sekä teknologiateollisuuden yritykset yleisemminkin tarvitsevat lisää ammattitaitoisia työntekijöitä. Pulaa on myös muun muassa rakennus- ja kuljetusalalla.

Toisaalta meillä on myös yli 20 000 työtöntä työnhakijaa, joilla saattaa olla paljonkin osaamista, mutta jotka tarvitsevat silti tukea työnhakuunsa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen viime syksynä käynnistyneessä pilottihankkeessa TE-toimiston asiakkuudet siirretään Työnvälityspiste-palvelun piiriin. Palvelun toteuttajana on vuonna 2010 perustettu yksityinen Työelämän Infopiste Oy.

- Meillä on yli 15 vuoden kokemus tuloksellisesta työnhakuvalmennuksesta niin yksilö- kuin ryhmäohjauksessa. Annamme kaikenlaista työvoimapoliittista koulutusta, sanoo Olli Laakio, joka on yksi Työnvälityspisteen kolmesta omistajista.

- Lisäksi TE-toimisto voi lähettää työnhakijan Navigaattori-palveluumme, jossa hän saa henkilökohtaista tukea ja apua työnhakuunsa. Tarjolla on myös korkeakoulutetuille räätälöity verkkovalmennus Omatoimi.

ELY-keskukselle ja TE-toimiston asiakkaille Työelämän Infopiste tuottaa käytännössä koko työnhakupaletin: työnhakuvalmennukset, työhönvalmentajan palvelut, osaamiskartoitukset, työnetsijän palvelut, verkkovalmennukset sekä työnohjaajan palvelut.

Pilottiprojektin myötä Työnvälityspiste toteuttaa nyt myös työnvälitystä täsmäpalveluna.

- Asiakasmäärämme kasvaa koko ajan. Pilottiprojektimme on Suomen suurin. Tavoitteena on tänä vuonna 5000 työnhakija-asiakkaan rikkoutuminen, mistä noin 3500 on jo toteutunut. Meillä on nyt kädet täynnä töitä: haastattelemme kaikki uudet työnhakijat, millaista apua he tarvitsevat, ja autamme muun muassa hakupapereiden teossa, Olli Laakio kertoo.

INTO Työnvälityspiste3

Navigaattorissa TE-toimiston lähettämä työnhakija saa henkilökohtaista ohjausta muun muassa Anita Heliniltä, joka on yksi Työnvälityspisteen kymmenestä vakituisesta työvalmentajasta.

 

NOPEA APU YRITYKSILLE. Yrityksille Työnvälityspisteen palvelu tuo helpotuksen. Työnantaja voi ilmoittaa työvoiman tarpeestaan ja saada parhaimmillaan samana päivänä tiedot potentiaalisista hakijoista. Ilman, että yrityksen täytyy itse käydä läpi mahdollisesti jopa satoja hakemuksia.

- Me kokoamme muutaman mahdollisen täsmäehdokkaan valintaa varten. Työnantajan on vain ymmärrettävä, että tällä hetkellä ei välttämättä löydy ihan valmista työntekijää. Yritysten kannattaa kouluttaa ja perehdyttää huolella uudet työtekijänsä, Olli Laakio muistuttaa.

- Me olemme kuitenkin nähneet ja haastatelleet kaikki ne työnhakijat, joiden tiedot yritys saa. He ovat valmiita ottamaan vastaan työtä vaikka saman tien. Meidän kauttamme on mahdollisuus järjestää myös rekrykoulutukset ja muut työllistämistä edistävät tukitoimet, kuten työkokeilu ja palkkatuki.

Työnvälityspisteen palvelut ovat sekä työnantajille että työnhakijoille maksuttomia.

Valmennusyritykselle maksetaan palkkio tuloksen mukaan - kun työnhakija saa töitä, ohjautuu koulutukseen tai ryhtyy yrittäjäksi. Suoraan työllistyjiä Työnvälityspisteen asiakkaista on toki suurin osa, sanoo Laakio.

Riippumattoman Työnvälityspisteen palveluja käyttävät myös vuokrafirmat, joille on järjestetty esimerkiksi pikatreffejä tietyn työvoimatarpeen tyydyttämiseksi. [a.m.p.]


Työnvälityspiste ja Navigaattori
Ratapihankatu 53 C
20100 Turku
Puh. 040 77 99 555
Avoinna arkisin 9-16
www.työnvälityspiste.fi

 

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter