into iso banneri

Linnanneidot paljastaa naisvankilan salaisuudet

Linnanneidot1

Linnanneitojen rooleissa nähdään (vas.) Maija Andersson, Jenni Banerjee ja Miika Laakso. He kaikki vetävät useampia rooleja, sillä hahmoja tässä vankilassa riittää.

 

Linnateatterin kesänäyttämöllä teatterin sisäpihalla tarjotaan tänä kesänä väritettyä faktaa ja raakaa fiktiota naisvankilan asukkien elämästä, jossa absurdeja tilanteita riittää. Linnanneidot on hulvaton komedia naisvankilasta, johon uusi vanki tupsahtaa kuin Liisa Ihmemaahan.

Miltä näyttää vankilan Lusija-neito? Mitä on vankila-Tinder? Entä mitä tapahtuu pakotunnelissa?

- Minulla on ollut tämä vankilaidea jo parisen vuotta. Vaikeutena on ollut, miten löytää siitä komedia ja hauskuus. Naisvankila toi siihen tuoreen näkökulman, minkä jälkeen komedian teko on ollut yllättävän helppoa. Täytyi vain löytää siihen se kulma, ja vetää sitten tarpeeksi överiksi, sanoo käsikirjoittaja, Linnateatterin taiteellinen johtaja Kalle Lamberg.

- Mielenkiintoista katsojalle on, että mukana on myös faktaa, vaikkakin kärjistettynä. Taustatyöt on kuitenkin tehty huolella. Luulen, että keskusrikospoliisi voisi olla kiinnostunut googlaus-historiastani, virnistää Lamberg.

Linnanneitojen ohjauksesta vastaa Heidi Lindén. Rooleissa nähdään Jenni Banerjee, Maija Andersson ja Miika Laakso. He kaikki vetävät useampia rooleja, sillä hahmoja tässä vankilassa riittää.

Kesän aikana Linnanneidot nähdään kaikkiaan 30 kertaa.

Kymmenen esityksen yhteydessä pääsee halutessaan tutustumaan Turun vanhaan Lääninvankilaan. Pitkän kakun hankkineet katsojat tekevät vankilakierroksen Kakolanmäellä joko esityksen ennen tai jälkeen.

- Erityisesti yökierros Lääninvankilassa on taatusti mielenkiintoinen elämys, vakuuttaa tuottaja Annukka Vauhkonen.

Linnanneidot6

 

KATETTU RAVINTOLA KESKELLÄ TURKUA. Linnateatterin pihalla on nyt kolmatta kesää 500 neliön teltta, mihin mahtuu 330 katsojaa syömään, juomaan ja nauttimaan esityksestä. Pitkään kakkuun kuuluu ruokailu, mutta kesän menut ovat tarjolla muissakin esityksissä

Ruokakonsepti on Linnateatterin kesäteatterin erikoisuus: esityksestä voi nauttia myös syömällä näytelmään sopivan menun.

- Oma ravintolamme on suunnitellut kesän vankilateemaan sovitetut menut: ennakkoon tilaten tarjolla ovat muun muassa Vangin, Vanginvartijan tai Vankilanjohtajan menut. On sekä rennompaa ruokaa sekä oman keittiön kesäistä grilliruokaa. Kanttiinin pöperöistä pihalta löytyy myös pikkusuolaista, jota voi ostaa paikan päällä, Annukka Vauhkonen kertoo.

Kesäherkut myös valmistuvat ulkona, jonne rakennetusta keittiöstä menun annokset tarjoillaan suoraan grillistä pöytään. Pihalta löytyvät myös anniskelupisteet sekä kesäterassi.

Linnateatterin kesänäyttämön toimintaa on kehitetty koko ajan.

- Olemme oppineet joka vuosi uutta – nyt tämä alkaa olla aika hyvissä kantimissa, toteaa Kalle Lamberg. [a.m.p.]


linnateatteri bw vaaka väri

Linnankatu 31
20100 Turku
puh. 02 232 1215
info@linnateatteri.fi

www.linnateatteri.fi

Linnateatterin liput ovat myynnissä myös Ticketmasterissa, www.ticketmaster.fi

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter