into iso banneri

Kappelinrannan juhlakartano nousi tuhkasta

kappelinranta vara

Upea Kappelinranta tarjoaa monipuoliset puitteet omalle tilaisuudellesi.

 

Paraisten Kappelinrannan tarina on uskomattoman värikäs. Kartanon kauas 1400-luvulle ulottuvaan historiaan mahtuu omistajia Naantalin nunnaluostarista Juhana-herttuaan ja Kaarina Hannuntyttäreen, sekä heidän jälkeläisiään.

Kartanon puiston ympärysmitaltaan yli kuusimetrisen tammen kävi kuulopuheen mukaan istuttamassa Pietari Brahe ja 1700-luvun omistajiin kuului useita Turun piispoja. Turun palon jälkeen piispa tuli evakkoon Kappelinrannan juuri valmistuneeseen päärakennukseen.

kappelinranta häätViimeisen parinkymmenen vuoden ajan Kappelinrannan ovat omistaneet Markku ja Hanna Järvinen, ja tänä aikana vasta tapahtumia onkin riittänyt.

- Kappelinrannan päärakennus oli palanut vuonna 1989. Kun ostimme alueen, tämä oli umpeenkasvanut ryteikkö, jota raivasimme ensin parin vuoden ajan. Vasta sitten aloimme miettiä, mitä tekisimme paikalla. Päätimme rakentaa kartanon, jossa järjestettäisiin juhlia. Olimme silloin jäämässä eläkkeelle, ja meillä oli käsillä tekemisen tarvetta, Hanna Järvinen kertoo.

Sananmukaisesti käsin – vain kahdestaan - Järviset rakensivat Kappelinrantaan entistä ehomman, kolmikerroksisen kivikartanon. Kunhan pihapiirin arkeologiset kaivaukset oli ensin saatu loppuun.

- Niiden päättymistä odotellessa rakensimme entiseen lammashakaan neljä paritaloa loma-asunnoiksi matkailijoille ja häävieraille.

Ensimmäiset häät uudessa Kappelinrannassa vietettiin 25.7.2009. Sen jälkeen Kappelinrannassa on järjestetty lukuisia häitä, syntymäpäiviä ja kulttuuritapahtumia sekä kokouksia ja yritystilaisuuksia.

 

MONIPUOLINEN KOKOUSTILA. Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta, mutta silti maaseudun rauhassa sijaitseva Kappelinranta, on hyvä vaihtoehto esimerkiksi koko päivän kokoukselle tai seminaarille. Tai yrityksen pikkujouluille ja muille juhlille. Kesällä kartanon viihtyisä puisto tarjoaa mahtavat puitteet virkistyspäiville.

- Rakennuksen avoin pohjaratkaisu mahdollistaa tilojen monipuolisen hyödyntämisen aivan asiakkaiden tarpeiden mukaan. Alakerran 150 hengen juhlasali mukautuu myös pienempiin tilaisuuksiin, ja kellarikerroksessa on täysin varustellut kokoustilat 20 ja 50 hengelle. Isossa talossa on mahdollista hajaantua myös pienryhmiin, kartanon emäntä selittää.

Kappelinrannassa järjestettäviin juhliin tai isompiin yritystilaisuuksiin sopii kerralla jopa 270 henkeä, sillä avonaisen parvekeratkaisun ansiosta yläkerta ja alakerta ovat käytännössä samaa tilaa.

Yhteensä talossa on toistatuhatta kerrosneliötä. Erillisessä saunarakennuksessa voi järjestää kokouksia tai vaikkapa polttarit 20-25 hengelle. Kokous- tai juhlavieraat voivat majoittua kartanon viereisissä Kappelinrannan Asunnot Oy:n asunnoissa. [a.m.p.]

 

Kappelinranta Oy - Kapellstrand Ab

Lielahdentie 142/Lielaxvägen 142, 21610 Kirjala

puh. +358 40 179 0017 | kappelinranta@gmail.com

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter