into iso banneri

Perinteikäs Turun Kauppahalli valmistautuu jouluun

kauppahalli3 

Se mitä tavallinen asiakas näkee, ei ole koko totuus Turun Kauppahallista. Hallille on tärkeää myös yritysten tekemä tukkukauppa, Harri Malkki ja Jari Heinonen muistuttavat.

 

Turun Kauppahalli on palvellut turkulaisia jo 122 vuotta. Halli palvelee tauotta ympäri vuoden, mutta parhaillaan Kauppahallissa valmistaudutaan vuoden kiireisimpään aikaan. Joulu on hallin kauppiaille tärkeä sesonki. Joulutilauksia on alettu jo ottaa vastaan.

Myös monille kanta-asiakkaille Kauppahalli on erottamaton osa joulua. Hallin jouluaaton avaus on se perinne, josta monen turkulaisen joulunvietto alkaa.

- Joulu on hyvin perinteinen juhla, ja kauppahallin tarjontahan on hyvin perinteistä. Se on vahvuutemme – vaikka toki aina on kaikkea uuttakin mukana, kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Jari Heinonen sanoo.

Pääosaa hallin tarjonnassa näyttelee ruoka. Kauppahallista turkulaiset löytävät tutut kalat, lihat, leipomotuotteet ja juustot. Hallista löytää myös erikoisruokavalioihin sopivia tuotteita ja etnisiä elintarvikeliikkeitä.

Tunnelmaltaan kauppahalli on aivan erityinen, korostaa hallin isäntänä toimiva Harri Malkki Turun kaupungin tilapalvelukeskuksesta.

- Kauppahalli on kaupungin sydän, ja tuo keskustaan juuri sitä viihtyisyyttä, jota kaupunki tarvitsee.

- Tänä vuonna joulumyynnillä on meille erityinen merkitys, sillä olemme joutuneet elämään toriremontin myllerryksen keskellä kesästä asti – kauppatori ja kauppahallihan kulkevat meillä aika paljon käsi kädessä, Jari Heinonen toteaa.

Kauppatorin remontin ja keskustan uusien liikennejärjestelyjen keskellä Heinonen muistuttaa, että Kauppahalliin pihaan pääsee edelleen autollakin, ja siellä voivat pysäköidä muutkin keskustassa asioivat.

- Kauppahalli kannattelee kivijalkakauppaa Turun keskustassa. Siinä on kysymys isosta asiasta. Tällaisia asiantuntevaa palvelua tarjoavia erikoisliikkeitä ei enää oikeastaan ole muualla kuin hallissa. Siitä kannattaa tässä kaupungissa pitää kiinni.

 

HALLI ON SUOSITTU LOUNASPAIKKA. Se mitä tavallinen asiakas näkee, ei ole kuitenkaan koko totuus Turun Kauppahallista. Hallille on elintärkeää laaja tukkukauppa, mikä takaa myös hallin tuotteiden tuoreuden.

- Kalan- ja lihankäsittelylaitoksemme palvelevat muun muassa keskustan ravintoloita. Hallissa työskentelee myös päivittäin yli 20 keittiömestaria ruokailijoita palvellen, Jari Heinonen kertoo.

Kauppahalli uudistui neljä vuotta sitten toteutetussa remontissa. Merkittävin ja asiakkaille näkyvin uudistus oli ravintolaosasto Hallin sali, joka on varsinkin lounasaikaan aina täynnä.

Hallin salissa toimii seitsemän eri keittiötä, joilla on yhteiset asiakaspaikat. Niiden lisäksi lounasta Kauppahallissa tarjoavat edelleen myös hallin molemmat kalaliikkeet, sushiravintola sekä marraskuussa lihatiskien läheisyyteen avautuva ranskalainen keittiö. Asiakkaita palvelevat myös hallin kahvilat.

Ravintolaosasto oli kauppiaiden pitkäaikainen toive. Kauppahallia kehittävä ohjausryhmä toimii hyvässä yhteisymmärryksessä kauppiasyhdistyksen kanssa.

- Kehittäminen on kokonaisvaltaista ja suunnitelmallista. Koska toimimme kaikki omalla erikoisalueellamme, on tärkeää, että kokonaisuus saadaan pysymään kasassa ja tänne saadaan hyviä Kauppahallin konseptiin sopivia yrityksiä, Heinonen linjaa.

- Kiinnostuneiden kannattaa tiedustella suoraan minulta. Parhaillaan halliin haetaan vihanneskauppaa edellisen lopetettua alkuvuonna 2018, Harri Malkki kertoo. [a.m.p.]

kauppahalli logo

www.kauppahalli.fi

Eerikinkatu 16, 20100 Turku

Avoinna ma–pe klo 8–18,  la klo 8–16, su suljettu.

Tiedustelut Harri Malkki, 040-357 8074 harri.malkki@turku.fi

 

 

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter