into iso banneri

Seikkailu elää vaatteissa

seiklus Anna Lutter

Anna Lutterin pöllötyynyjä saa myös nimikoituna.


Kaarinalainen Seiklus on virolaisen designin - lastenvaatteiden, asusteiden ja sisustustuotteiden - maahantuontiin ja myyntiin keskittynyt yritys.

- Sana ”seiklus” on viroa ja tarkoittaa suomeksi seikkailua. Kumppaneiksemme onkin valikoitunut joukko rohkeita ja innovatiivisia suunnittelijoita ja yrittäjiä, jotka ovat uskaltaneet heittäytyä seikkailuun ja toteuttamaan omia unelmiaan, kertoo yrittäjä Jerena Valtanen-Laine.

 

KIERRÄTYSMATERIAALEJA JA HAUSKOJA KUOSEJA. Virolainen käsityö mielletään usein toreilla ja matkamuistomyymälöissä myytäviksi lapasiksi ja katajaisiksi voiveitsiksi. Valtanen-Laine haluaa korjata näitä käsityksiä.

- Arvostamme kierrätysmateriaalien käyttöä ja kekseliäitä ratkaisuja niin kuosien, kuin leikkausten ja materiaalin käytön suhteen. Tuotteiden tulee olla paitsi hauskoja ja kauniita, myös kulutuksen ja pesun kestäviä. Tärkeää on myös se, että tuotteiden hinnat ovat kohtuulliset, Valtanen-Laine sanoo.

- Jokaisella tekijällä on oma tarinansa ja me haluamme kertoa sen eteenpäin! Moni yhteistyökumppaneistamme on pieniä yrityksiä ja tuote-erät ovat suhteellisen pieniä. Uusia hauskoja tuotteita tehdään jatkuvasti ja valikoima muuttuu melko nopealla syklillä ja monet tuotteista ovat täysin uniikkeja.

Yksi uusimmista yhteistyökumppaneista on Lulukids. Yritys on kahden ystävättären, Bettyn ja Maarjan, perustama ja pyörittämä. Tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa on koko ajan tärkeällä sijalla se, että lopputulos olisi mukava pitää, laadukas ja lasten mieleen. Toinen uusi kumppani on sisätossuja valmistava Sahin. Suloisten ja pehmeiden jumppa- tai päiväkotitossujen lisäksi Sahin valmistaa joulun aikaan myös perinteisiä joulusukkia nimikoituna.

Lulukidsin lisäksi Seikluksen valikoimissa on Anna Lutterin asusteita ja sisustustuotteita, Mimi Disainin, Minu Väike Ingelin ja MuRu Craftin vaatteita, KUMA Designin perhoskoruja sekä sisustustuotteita Joco Kidsiltä ja saarenmaalaiselta Kiiklampaalta.

JÄLLEENMYYJIÄ JA SHOPPAILUKUTSUJA. Suomen päässä Seiklusta pyöritetään yhden naisen - mutta laajan tukiverkon ja sparraajaryhmän - voimin.

- Olen suomalainen, mutta viitisen vuotta Virossa aikoinaan opiskellut ja virolaisten kanssa lähes koko aikuisikäni työskennellyt kahden pojan äiti. Toimin myös matkailu- ja tapahtuma-alalla mutta halusin ottaa siihen rinnalle toisen yritystoiminnan ja hyödyntää erilaisia Viro-kontakteja ja Viro-innostustani, Valtanen-Laine kertoo.

Syksyllä 1-vuotissynttäreitään viettäneen Seikluksen ensimmäinen vuosi on ollut nimensä mukaan todellinen Seikkailu. Vuoteen on mahtunut paljon ja sen aikana on myös yrittäjänä oppinut valtavasti. Tuotteet ovat saaneet hyvän vastaanoton.

- Uskon, että käsitys virolaisesta käsityöstä on muuttunut, tai ainakin saanut uuden näkökulman. Leikkisät ja erilaiset ratkaisut ja hyvät materiaalit ilahduttavat selvästi sekä vanhempia, että lapsia. Moni on vielä jälkikäteen kehunut tuotteen laatua ja paras palkinto on ollut niin useasti kuulla, että jostain Seikluksen tuotteesta on tullut lapsen suosikkivaate! 

Tällä hetkellä tuotteita on myynnissä Seikluksen omassa Facebook-kaupassa, jonka valikoima täydentyy vielä ennen joulua. Muutamia tuotteita löytyy myös Luomoava Kodista Tikkurilassa, Hyvän Olon Aitasta Iiittalassa ja verkkokauppa Miiulasta sekä Haavekaaresta Tampereelta.

- Haaveena on löytää Suomesta lisää jälleenmyyjiä, joille saisin etsiä juuri heidän liiketoimintaansa sopivia taitavien virolaisten suunnittelijoiden tuotteita, yrittäjä kertoo.

- Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestämme myös Private Shopping -iltoja, jotka sopivat erinomaisesti vaikkapa erilaisille naisporukoille tai esimerkiksi vauvakutsuille. Tarjoamme kaikille osallistujille pientä purtavaa sekä juomaa ja shoppailijat saavat tottakai nauttia hyvistä alennuksista, Valtanen-Laine vinkkaa.

- Iltaan voi toiveidensa mukaan lisätä meikkiopastusta, stailausta tai vaikka rentoutusharjoituksen. Tuomme tarvittaessa koko tapahtuman asiakkaan luokse - esimerkiksi työpaikalle.

 

seiklus lulukids

Lulukidsin vaatteet ovat lasten mieleen.

 

Seiklus logo
www.facebook.com/seiklustuotteet/
www.instagram.com/seiklustuotteet/

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter