into iso banneri

Uusi AutoTeam Turku palvelee Orikedolla

 

INTO autoteam1

Meillä on Turussa 5000 renkaan rengashotelli, jota pystymme vielä laajentamaankin, Ossi Rosten kertoo.


Vasta syyskuun alussa Turun Orikedolla toimintansa aloittanut uusi AutoTeam Turku on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Yrityksessä on täysi tohina talven ensimmäisten liukkaiden aikaan, eikä korjaamoyrittäjä Ossi Rosten voi muuta kuin hymyillä tyytyväisenä.

- Meillä on täällä 1300 auton eli 5000 renkaan rengashotelli, jota pystymme laajentamaan jopa 7000 renkaaseen.

AutoTeam Turulla on käytössään alunperinkin autokorjaamoksi rakennetut 1700 neliön tilat, jossa sillä on peräti 16 nosturipaikkaa. Asiakkaita pystytään palvelemaan nopeasti, kun töitä voidaan järjestellä joustavasti.

- Asiakkaamme voivat varata itse ajan netistä 24/7 ja saada haluamansa täsmäajan renkaanvaihtoon. Tätä mahdollisuutta varsinkin yritysasiakkaat osaavat arvostaa, Rosten kertoo.

Rengashuolto on kuitenkin vain pieni osa Turun AutoTeamin toimintaa. Yritys tekee huoltoja kaikkiin automerkkeihin ja korjaa niin moottorit, kytkimet, vaihteistot kuin jarrutkin.

- Meillä on hyvät laitteet, varusteet ja mekaanikot. Teemme täällä kaikki korjaukset pelti- ja maalaustöitä lukuun ottamatta, Ossi Rosten sanoo.

AutoTeam Turulla on yhteensä 13 työntekijää. Rengassesonkeina työntekijämäärä kasvaa vielä tästäkin.

Yritys toimi lähes viisi vuotta Motonet-korjaamona samalla tutulla henkilökunnalla.

- Sain viime vuonna tilaisuuden ostaa myös laitilalaisen KK-AutoTeam Oy:n, jonka omistajat olivat jäämässä eläkkeelle. Kaupan tuli uusia ideoita sen suhteen, että voisimme Turussakin toimia omana korjaamonamme ja kehittää toimintaa Laitilan tuella, Ossi Rosten kertoo.

 

INTO autoteam15

AutoTeam Turku tarjoaa kattavaa palvelua korjaamoasiakkaille. 16 nosturipaikkaa takaa sen, että asiakkaita pystytään palvelemaan nopeasti ja joustavasti niin renkaanvaihdossa kuin muissakin huollon ja korjaamon palveluissa.

 

MERKKIKORJAAMON VARAOSAT JA OSAAMISTASO. KK-AutoTeam on kahdeksan automerkin valtuutettu merkkikorjaamo, joka jatkaa Laitilassa edelleen omana 19 työntekijää työllistävänä yhtiönään. Sen kautta monimerkkikorjaamo AutoTeam Turku pystyy tarjoamaan Turussa myös merkkihuollon kattavat palvelut Mercedes-Benz-, Volkswagen-, Skoda-, Seat-, Opel-, Saab-, Peugeot- ja Citroën-autoille.

- Vaikka autoa ei enää takuiden vuoksi tarvitse huollattaa merkkikorjaamossa, on varsinkin uuden auton kohdalla suositeltavaa käyttää alkuperäisiä varaosia ja huoltaa auto kyseisen merkin erikoistyökaluilla, Ossi Rosten selittää.

- Turussa meillä on käytössä Mercedeksen virallinen tehtaan testeri, jolla päästään auton järjestelmiin syvemmälle kuin yleistesterillä. Pystymme myös lataamaan sillä autoihin ohjelmistopäivitykset suoraan Saksasta. Se on aika ratkaiseva ero meidän hyväksemme, Rosten huomauttaa.

AutoTeamin mekaanikkojen osaamista ylläpidetään luonnollisesti myös merkkikohtaisilla koulutuksilla.

Varaosista AutoTeam Turku pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuoliset vaihtoehdot: tarpeen tai toiveen mukaan voidaan käyttää joko AutoTeamin edustamien automerkkien alkuperäisosia tai edullisempia alkuperäistä vastaavia osia.

Yritys aloittaa yhteistyön myös Pohjoismaiden suurimman autokorjaamo- ja varaosaketjun Mekonomenin kanssa, joka avaa autokorjaamoita palvelevan Länsi-Suomen varaosakeskuksen aivan AutoTeamin naapuriin vielä tämän vuoden aikana.

- Olen häärinyt siinä hieman kummisetänä, Ossi Rosten mainitsee.

 

INTO autoteam mittaus

Mercedeksen virallisella tehtaan testerillä päästään auton järjestelmiin syvemmälle kuin pystytään myös lataamaan autoon ohjelmistopäivitykset suoraan Saksasta.

 

SATTUMA PUUTTUI PELIIN. Ossi Rosten on pitkän linjan automies. Hän on autoinsinööri, joka on työskennellyt muun muassa 14 vuotta Vehossa sekä Mercedeksen maahantuonnin teknisenä johtajana. Siinä ohessa hän on toiminut myös 20 vuotta autotekniikan opettajana ammattikorkeakoulussa.

Työuralta kertyneet laajat kontaktiverkostot olivat korvaamaton apu Rostenin aloittaessa pitkään suunnittelemansa oman yritystoiminnan vuonna 2013. Jo alusta alkaen hänellä on ollut myös selkeä visio siitä, miten hän on halunnut korjaamoliiketoimintaansa jalostaa.

Silti Rosten katsoo, että myös hyvä onni ja silkka sattumakin ovat olleet siivittämässä AutoTeamin nopeaa kasvua yhdeksi Varsinais-Suomen suurimmista yrittäjävetoista korjaamoyrityksistä.

- Oli esimerkiksi sattuma, että sain ostaa Laitilan korjaamon. Sattuma oli myös, että Turusta löytyi tällainen valmis iso korjaamotila pian sen jälkeen. Tässä ovat löytyneet juuri oikeat kontaktit - ja oikeat ihmiset, Ossi Rosten toteaa kiitollisena. [a.m.p.]

AutoTeam Turku 6
AutoTeam Turku | www.autoteamturku.fi | Orikedonkatu 12, 20380 Turku | puh. 0207 350 600
KK-Autoteam Oy | www.autoteam.fi | Kaukolantie 18, Laitila | puh. 02 857 6500

 

 

sivustamo

Facebook

Instagram

Twitter